Workshops

Onze workshops zijn ontwikkeld om je vaardigheden te verbeteren en om meer kennis te ontwikkelen op specifieke items van het duiken. De opbouw van een workshop is een theorieles op een avond (of dagdeel) en bij een aantal workshops één of twee duiken, waarbij de skills in praktijk gebracht worden.

Workshops zijn geheel onafhankelijk van welke duikorganisatie dan ook en zijn geheel vrijblijvend te volgen. We gaan er vanuit dat de kandidaten over een eigen duikuitrusting beschikken. Eventueel huren van apparatuur is mogelijk.

APEKS ademautomaat

Een must voor iedereen die exact wil weten hoe zijn APEKS ademautomaat werkt. We plannen 2 workshops (elk van 2 avonden). Op de eerste avond haal je zelf zowel de eerste- als tweede trap tot op de laatste o-ring uit elkaar. De tweede avond gaan we de sets weer in elkaar zetten.

Meer info

Blenden

Voor hen die zelf op een veilige manier hun cilinders met Nitrox danwel Trimix willen vullen of meer willen weten over duikgassen.

Meer info

Introductie Decompressie theorieën

Lezing/workshop verzorgd door Mattijn Buwalda, anesthesioloog-intensivist en duikerarts.

Mattijn gaat ons in eenvoudig Nederlands decompressie theorieën uitleggen. Wat houdt het begrip halfwaardetijd, Buhlmann/RGBM/VPM in, welke invloed hebben de gradiënt factoren op mijn duikprofiel. De (achterhaalde) theorie over deepstops. Een must voor iedere (Tec-)duiker die nu eindelijk eens wil weten welke effecten werkelijk van belang zijn.

Meer info